De verhouding van lichamen | Schetsen & Schilderen

Ook voor het schilderen van lichamen is het handig om iets te weten over de verhoudingen. Net als bij gezichten kun je de verdeling in je opzet markeren met hulplijnen. Daarnaast is het handig als je iets begrijpt van de anatomie van het lichaam (lang leve Google als je je hier nog nooit in verdiept hebt). Als je de spieren onder de huid kan herkennen wordt het makkelijker om ze realistisch weer te geven. Er van uitgegaan dat de huid en spiermassa zichtbaar zijn natuurlijk, want onder een grote soepjurk kun je jezelf deze moeite besparen en kun je je beter richten op stofplooien.

Er volgen nog een tutorials om te oefenen met het tekenen van lichamen in de goede verhoudingen. Houd de Instagram van @susy.schetsenenschilderen in de gaten om op de hoogte te blijven van nieuwe tutorials die online komen!

Om de leeftijd van je onderwerp geloofwaardig weer te geven is het vooral belangrijk om de verhouding van hoofd en lichaam te laten kloppen.

Hoe vaak past het hoofd in de totale lichaamslengte?

Wil je meer weten over de verhoudingen bij het tekenen van een gezicht? Klik dan hier. Om terug te gaan naar het overzicht van schetsen klik hier.