Letters & Doodles

Handlettering is booming. En hoe meer je het doet, hoe leuker het wordt want oefening baart kunst. Maar hoe begin je? Hoe teken je van die vrolijke doodles? En waar haal je de inspiratie vandaan voor verschillende lettertypes (fonts)? Via deze pagina vind je de antwoorden.

Je hebt geen ervaring nodig om te kunnen beginnen met handletteren, gewoon beginnen bij het begin en de tutorials volgen. Heb je nog vragen, feedback of toffe tips voor deze pagina? Laat het me weten via het contactformulier!

Handletterles
Doodles
Fonts
Inspiratie

Handletterles

Als je nog nooit met handletteren bezig bent geweest, bekijk dan onderstaande tutorials om daar een begin mee te maken. In een paar algemene stappen zie je hoe je ermee kunt beginnen, en daar is niet veel voor nodig. Ben je toe aan wat meer uitdaging? Scroll dan door naar beneden voor inspiratie.

Wat is handletteren en hoe begin je?
Kaders bepalen
De tekst opzetten met potlood
Overtrekken met pen
Potloodlijnen uitgummen
De tekst aankleden
De tekst kleur geven
De voordelen en alternatieven van een lichtbak
Doodles

Letters en doodles gaan hand en hand. Je kunt gaan voor een mooie tekst en deze benadrukken met een pijl, een banner of een mooi kadertje. Maar misschien ga je liever voor een uitgebreide afbeelding met een korte boodschap erbij. Laat je inspireren met onderstaande thema’s.
Op dit moment zijn onderstaande thema’s nog leeg, zodra er handletterprojecten met doodles aan SUSY DIY worden toegevoegd, vind je ze hieronder terug. Via Instagram ben je het snelst op de hoogte. Uiteraard wordt deze lijst nog uitgebreid. Suggesties zijn welkom, laat ze horen via het contactformulier!

Pijltjes
Banners en kaders
Feest
Vakantie
Fonts

Als je graag wilt variëren in het gebruik van lettertypes (fonts), of wilt voorkomen dat je alles in je voorkeur font schrijft, dan helpt het om je te laten inspireren. Via onderstaande link kom je bij de voorbeelden van verschillende fonts om zelf mee aan de slag te gaan.

Fonts
Schaduwletters
Brushletters
Invulletters
Inspiratie

Inspireren en geïnspireerd worden. Dat vind ik het allerleukste aan creatief zijn. Laat je via onderstaande links inspireren of volg mij op Instagram. Ben je zelf ook creatief- actief op Insta? Voel je vrij om mij te taggen in je creatieve bericht, zodat ik jouw werk ook kan zien!

Teksten en thema’s
Stijlen
Lijst je werk in met een borduurring.