Invulletters

Onder invulletters versta ik de enorme verzameling aan mogelijkheden om letters in te vullen. Elke letter die uit meer ruimte bestaat dan een enkele lijn kun je versieren. Door deze kleine letteroppervlaktes als kleurplaatjes te zien zijn de mogelijkheden eindeloos. Hieronder enkele ideeën, maar de leukste ideeën bedenk je natuurlijk zelf. Of ontdek je per ongeluk.

Letters opleuken met posca
Posca pennen zijn er in heel veel kleuren

Een van mijn drie favoriete manieren om letters in te vullen is het gebruik van uni Posca pennen. Met name wit, zilver en goud zijn favoriet. Deze pennen (ik gebruik pin type 0,7 mm) zijn dekkend en gaan dus mooi over een gekleurde letter heen. Met een klein accentje verander je een simpele letter al in iets moois of opvallends. Je kunt met één of meerder kleuren te werk gaan. Je kunt kiezen voor streepjes, vlekjes, ruitjes of bloemen, wat je maar wilt.

Breng met een (witte) posca accenten aan om je letters te versieren
Letters invullen met patronen
Een zwarte fineliner is voldoende om patronen te tekenen.

Wat kan het soms heerlijk rustgevend zijn om domweg patronen te tekenen. Teken deze patronen in je lege lettertype en je slaat twee vliegen in één klap. Patronen zijn heel geschikt om je letters mee op te vullen. Pas wel op dat het geheel niet te druk wordt, dat zou jammer zijn. Met een donkere vlakschaduw kun je gemakkelijk wat meer rust inbouwen.

Met een fineliner kun je het zo bont maken als je mooi vindt
Spelen met kleur
Je hoeft geen duur spul in huis te halen voor een kleurrijk resultaat. Een paar vrolijke fineliners kunnen ook volstaan

Als je graag met kleuren werkt, dan kun je je letters invullen met kleur. Let wel op dat kleur op kleur op kleur een beetje too much kan zijn. Beter kies je een gekleurde achtergrond met een rustige (bijvoorbeeld zwart wit) tekst of juist een rustige achtergrond met een bonte (lees: gekleurde) tekst erop.

Je kunt je letters direct met kleur schrijven. Je kunt ze kleur overlopend maken (even de punten van je brushpennen tegen elkaar houden voor je begint met schrijven). Je kunt ze achteraf inkleuren, of nog wat kleur toevoegen met aquarelverf. Mischien wil je van je letters een schilderijtje maken (leuk!). Hoe dan ook, met kleuren kun je helemaal losgaan.

En ook leuk, dit is ook goed te combineren met posca accenten of patronen!

Kleuren, vormen, met of zonder accenten en patronen, alles kan!