Deck of me | Creatief & Meerrr

Misschien heb je op Instagram al wel eens kaarten voorbij zien komen met de hashtag #deckofme. In dit bericht leg ik je uit wat het is, hoe ik aan de onderwerpen kom en laat ik je zien welke verwerkingen ik heb gemaakt bij de thema’s tot nu toe.

Wat is deck of me

Een deck is de Engelse benaming voor een spel kaarten. Deck of me betekent dus eigenlijk ‘spel kaarten van mij’. En dat heeft alles te maken met de thema’s. Als je elke week een kaart opleukt aan de hand van een thema, dan heb je na een jaar een heel pak kaarten en 52 thema’s als een creatief en persoonlijk document.

Hoe kom ik aan thema’s

Het was al mijn plan om met kaarten aan de slag te gaan, toen ik op facebook een oproep zag voor de ‘deck of me challenge’. Aangezien ik het nogal een leuk concept vind om creatieve uitingen met anderen via internet uit te wisselen leek het me een goed plan om hieraan mee te doen.

In een aparte facebook groep wordt iedere maandag het thema en een voorbeeld verwerking gezet. Op je eigen tijd en op je eigen manier kun je hieraan meedoen. De thema’s hebben te maken met jezelf in relatie tot God. De eerste drie weken waren bijvoorbeeld I AM, LOVE en KRACHT de thema’s.

Creatief

Speelkaarten zijn enorm geschikt om creatief te bewerken. Door het kleine formaat word je uitgedaagd om de ruimte op een andere manier te benutten. Je kunt de kaarten beplakken (craftpapier, behang, tijdschriften etc), beschilderen (acryl, watercolor), stempelen of bestickeren (stickers, washitape).

Je kunt de kaarten vervolgens los bewaren, maar je kunt ze ook in een mooi blik doen, perforeren en aan een ring hangen of -zoals ik doe- aan een vlecht rijgen.

Inspiratie

Om inspiratie op te doen voor Deck of me kun je rondneuzen in de Facebook groep. Op Instagram kun je kijken onder de hashtag #deckofme maar ik zal mijn verwerkingen hieronder plaatsen zodat je ze allemaal op een rij kunt zien.

Week 3 | KRACHT
Week 2 | LOVE
Week 1 | I AM