Blog 6 | De Cesarmeiden aan het handletteren

De Cesarmeiden

Vandaag was het hier een feestje. Ik had namelijk de Cesarmeiden bij mij over de vloer. Dat wil zeggen vier van de zeven omdat er drie helaas niet bij konden zijn vandaag. Dit clubje ‘meiden’ hebben net als ik honderd jaar geleden de opleiding Oefentherapie Cesar gedaan in Utrecht. En hoewel het merendeel inmiddels niet meer als oefentherapeut aan het werk is, schept dat toch een band.
In al die jaren is niemand een spat veranderd en het valt me altijd op hoe datzelfde geldt voor de sfeer en de gesprekken. We hadden de tijd om uitgebreid bij de beppen, dus dat deden we ook. En natuurlijk was er een trip langs Memory Lane. De lessen POTC, in ondergoed en met hele bijzondere arm- en beenzwaaien kwamen voorbij. Het hardloopgroepje en de warme prak die we daarna bij de Uni gingen eten. De studentenkamers, de liters thee en stapeltrommels vol lekkers na een wandeling door het bos.
Wat heerlijk om zo even te kunnen tijdreizen.

Maar we hadden ook een activiteit gepland, namelijk handletteren. Ik had tasjes klaargemaakt met materiaal, dus  na het uitpakken konden we al snel aan de slag. Dat leverde een tafel vol spullen op waarbij opperste concentratie werd afgewisseld met het nodige geklets.

Resultaten

Aan de mooie dag kwam ook nog een heerlijke lunch, een flinke trommel vol lekkers en veel muntwater en thee te pas. Uiteindelijk bleek dat deze dag naast veel gezelligheid ook nog hele mooie handletter resultaten had opgeleverd! (klik voor groot beeld op de foto)