Blog 5 | Multicreatief Project

Ik heb echt een haat-liefde verhouding met deadlines. Aan de ene kant heb ik een hekel aan dingen moeten. Ik word er zo opstandig van als iets moet, omdat de lol er dan gelijk vanaf is. Het is veel leuker om dingen uit eigen beweging te doen. Maar aan de andere kant kan een bepaalde druk soms heel helpend zijn om in actie te komen. Daarom ben ik ook zo blij met het nieuwe Multicreatieve Project waar ik deze week aan begon. Het Psalmen Project. Het is een project zonder rooster of deadline, maar na elke psalm die ‘af’ is staat de volgende alweer klaar.

Waarom Psalmen

Het idee om met psalmen aan de slag te gaan hing al even rond in mijn gedachten. In de bijbel staan 150 psalmen. Ze werden vroeger al gezongen als liederen en worden gebruikt als gebeden tot God. In de psalmen wordt de grootheid van God beschreven en veel psalmen zijn bekeken vanuit de positie van de mens. Veel mensen halen vandaag nog steeds troost, herkenning of hoop uit de psalmen. Nog nooit eerder heb ik me in alle psalmen verdiept. Echt de moeite genomen om ze één voor één door te nemen en er echt de tijd voor te nemen. Langzaam begon het idee te groeien om dat te gaan doen en daar een creatief project van te maken.

Waarom Multicreatief

Het leuke aan het Psalmen Project is dat er zoveel manieren zijn om aan de slag te gaan met hetzelfde thema. Bijbeljournaling, Bullet Journaling, handletteren, schilderen of mixed media. Alles is mogelijk. Dat geeft dus mooi de gelegenheid om de psalmen bij dag en nacht te overpeinzen;) Maar er is méér, want het geeft ook de gelegenheid om met veel creativiteit te oefenen en aan de slag te gaan. Win win situatie!

 

Klik hier om naar het bericht over Psalmen Project te gaan. Daar vind je alle info én de links naar de psalmen die al verwerkt zijn!