Blog 4 | Van motorkap tot kunstproject

Eén week proefkamperen hadden wij er voor nodig om te ontdekken dat dit niets voor ons was. Het bed was te kort en echt lekker rechtop staan was er ook niet bij. Tijdens dit kleine rondje Nederland kregen we allebei griepverschijnselen en we keerden vermoeid en gedesillusioneerd weer terug naar huis. De ritjes waren wel mooi, en de ontbijtjes onder de luifel smaakten heerlijk. Maar daar was alles ook mee gezegd, deze camper kon beter een ander baasje zoeken.

Desillusie
Op vakantie met de camper

Toen Bas en ik nog met ons tweeën waren kochten wij een camper. Het was een oude VW en we hadden er serieuze plannen mee. Een halfjaar of jaar rondreizen ofzo. Op het parkeerterrein achter ons huis, we woonden nog in Utrecht, waren we druk met het schoonmaken en opknappen van onze wagen. Samen met mijn moeder bekleedde ik de kussens opnieuw en naaide ik gordijntjes van oranje ribstof.
Uiteindelijk was de camper gebruiksklaar en begonnen we aan ons proeftochtje. Het werd een rondje van een week door Nederland. Langer dan deze week hadden we ook niet nodig, want we waren er al snel helemaal klaar mee. We sliepen vreselijk in het te kleine bed. We werden verkouden en voelden ons grieperig. Op wat idyllische uitstapjes en ontbijtjes na was de gezelligheid ver te zoeken. De camper werd verkocht -met winst, dat dan weer wel- en het camper hoofdstuk werd afgesloten.

Dat een camper zó leuk kan zijn

Toch bleef het idee van een camper kriebelen. Zo kwam het dat wij drie jaar geleden opnieuw een camper kochten. Weer een oudje, een Renault dit keer. En wat heeft deze camper al ons veel gebracht. Dat een camper zó leuk kan zijn! Zowel vakantie met het hele gezin als de gesplitste uitstapjes doen het hier erg goed.
We konden opnieuw aan de slag met het opknappen. Waarbij Bas het technische overzicht heeft en ik de bekleding en gordijntjes weer voor mijn rekening nam. De beleving van de Renault is een wereld van verschil met onze vorige camper. We kunnen staan, er is een ruim bed en de inrichting is mooi licht.

Van de motorkap besloten we een schilderij te maken. Hoe ik dat aanpakte en hoe dat heeft uitgepakt kun je allemaal hier zien!