Blog 10 | Workshop Schilderen

Afgelopen zaterdag was er een vrouwenmiddag van onze gemeente. We werden ontvangen met een lekker sapje. Hoorden een mooie boodschap bij het thema To Be Loved. We kakelden als kippen bij de koffie en thee en aan het eind genoten we van een uitgebreid tapasbuffet van al het lekkers dat was meegebracht. 

In de middag kon er gekozen worden uit workshops. Je kon je opgeven voor een verdieping van de studie, voor de ‘kletspot’, de worskhop handletteren, speksteen of schilderen. En die laatste workshop mocht ik verzorgen.

Schilderen op een kaft

Het leek me leuk om iets te schilderen waar je achteraf ook nog wat aan hebt. Dus beschilderden we de kaft van een notitieboek. We hadden maar een uur de tijd, dus dat was best kort, maar het resultaat was super.

De sfeer tijdens de workshop was heel relaxed en ontspannen. Ik was verrast hoeveel betekenis er achter de kunstwerken zat en de openheid daarover. Ik hoopte dat het schilderen tijdens deze workshop een middel zou zijn en geen doel op zich en ik geloof dat dat goed gelukt is.