Biais aannaaien | Om een hoek

Met biaisband kun je hoekjes heel netjes afwerken. Daarvoor stik je eerst je biaisband aan de achterkant van de stof vast en vouw je de band op je juiste manier bij de hoeken. Door deze manier te vouwen heb je voldoende ruimte om de biaisband langs de randen om te vouwen en aan de goede kant door te stikken. Erg handig bij de afwerking van dekens bijvoorbeeld. Heb je nog geen ervaring met het aannaaien van biaisband? Klik dan eerst even hier voor de tutorial over het aannaaien van biaisband op een recht stuk.

Werkwijze
Werkwijze biaisband bij hoeken
Aan de slag
Leg je biaisband met één kant opengeklapt langs de zijkant van je stof. Naai met rechte steek in de vouw langs de kant. Stop met naaien in de hoek (dus voor het einde van de stof).
Vouw nu je biaisband volgens de werkwijze hierboven. Ze de naald weer klaar in de hoek (aan de andere kant van je omgevouwen biaisband) en stik verder langs de volgende zijkant.
Als je alle hoeken hebt gehad is er voldoende ruimte om je biaisband overal om te kunnen vouwen.
Aan de (net gestikte) achterkant zijn de hoeken al netjes.
Begin aan de zijkant met het doorstikken van je biaisband.
Biais hoek
Voordat je bij de hoek komt vouw je de biaisband netjes naar binnen. Bij de hoek breng je de naald in de omgevouwen kant omlaag, voetje omhoog, naaiwerk omkeren, voetje omlaag en stik je verder langs de nieuwe zijkant.
Zo ga je al je hoeken langs en heb je ze ook aan de voorkant netjes afgewerkt.

Wil je ook je biaisband netjes sluiten? Klik dan hier hoe je dat kunt aanpakken. Om terug te gaan naar het overzicht van naaien met biaisband klik je hier.